Witam!!!
Bajka lekko powiedziawszy dziwna, albo nie zrozumiałem sensu
Ale naprawdę załamałem się czytając posty Marka i Blondynki. Kawały są po prostu ohydne i żałosne. Bogomsława jeżeli sądzisz, iż Kościół to obłuda i kłamstwo to ja czekam na argumentację. I pamiętać należy, że Kościół a kościół to różnica. Zapewne usłyszałbym o wojnach krzyżowych, o tym, że ludzie nazywający się katolikami to właśnie obłuda, chamstwo, pijaństwo, pedofilia ( ten film to już jest totalne 0). Jednak to dzięki ludziom, których mam okazję spotykać w niedzielę w Rotterdamie, tak naprawdę wiem, iż Polacy w Nl to nie tylko trawiarze, pijacy. Ale ludzie na poziomie, którzy chcą i wiedzą do czego chcą dojść. Oczywiście wierzę w to, że Marek czy Blondynka są ludźmi na poziomie, bo jakoś stwierdzam to po ich wcześniejszych wypowiedziach - piszę by zaraz nie było na mnie ataków, że ich do czegoś, kogoś porównuje, kim nie są - ale nie mogę zrozumieć dlaczego są tak negatywnie nastawieni do Kościoła. Czy takie samo nastawienie macie do innych religii???
Bardzo słusznie napisała Viooltje, iż jeżeli religia katolicka jest wymyśloną i nic nie znaczącą historyjką, podobnie jest ze wszystkimi innymi religiami tego świata.
Prawo do swoich własnych wierzeń ma każdy, można wierzyć w Boga, pieniądze, siebie, słońce, 2012, ale myślę, że krytyka ich jest po prostu nie na miejscu. Można podyskutować, powymieniać poglądy, ale nie rzucać bezsensownymi żartami obrażającymi uczucia innych.
Pozdrawiam...